Based in Sydney, Australia, Foundry is a blog by Rebecca Thao. Her posts explore modern architecture through photos and quotes by influential architects, engineers, and artists.

Informativni dnevi 2018

Informativni dnevi 2018

Bodoči študent! Zate smo izbrskali tri članke iz našega arhiva, ki naj ti pomagajo z vprašanjem, ali je pravo res zame. Članki so verjetno starejši od tebe, a vendar uspejo zajeti pomisleke in probleme s katerimi se nekateri srečujemo še danes.

Pozabljeno zgodovinsko izročilo, zasl. prof. dr. Janez Kranjc

Verjetno bi danes na svetu le težko našli univerzo ali državo, v kateri se v zvezi s pravnim študijem ne bi srečevali s povsem načelnimi problemi. Podobno kot druge discipline, tako je tudi študij prava prišel do točke, na kateri se je treba opredeliti, ne toliko glede njegove konkretne, kot glede njegove načelne vsebine. 

Zakaj študiram pravo, dr. Miro Cerar

Odgovor na to vprašanje, ki se seveda zastavlja v prvi vrsti študentom pravne fakultete, je mogoče podati le v okviru ustrezne znanstvene tipologije. V nadaljevanju so zato predstavljeni nekateri karakterni vzorci.

Novo orodje pravne logike, Samo Kutoš

Ker je rdeča nit te številke Pamfila (samo)spraševanje o študiju prava in o pravu nasploh, je morda prav, da ta članek začnem tako, da poskušam podati lastno (zasilno) definicijo prava.

Upamo, da z izbiro člankov nismo preveč zgrešili in da uspemo nekatere od vas naslednje leto privabiti k sodelovanju za Pamfil. Vedno smo dostopni na našem mailu (nabiralnik@pamfil.si) in facebook strani.

Študentski simpozij za pravno in socialno filozofijo

Študentski simpozij za pravno in socialno filozofijo

Nova prihajajoča številka