Simpozij za pravno in socialno filozofijo 2018

V prvem tednu oktobra bo na naši fakulteti potekal že tradicionalni Simpozij za pravno in socialno filozofijo, ki ga bodo v četrtek 4. 10. premierno s svojimi prispevki otvorili študenti. V njih bodo razpravljali o najrazličnejših tematikah – vse od obravnave kazenskega in upravnega postopka pa do vprašanj azilne politike in filozofskih pogledov na zakon. Spodaj prilagamo tudi vabila z naslovi prispevkov.

Društvo za pravno in socialno filozofijo prvič organizira Simpozij mladinske sekcije na katerem bomo lahko študentje predstavili svoje poglede na vprašanja pravne teorije in filozofije s katerimi se trenutno soočamo. Pri Pamfilu menimo, da je to idealna priložnost za artikulacijo študentske misli in upamo, da se vas čim več odloči za udeležbo na dogodku. Vse razpravljavce želimo tudi povabiti, da svoj prispevek kasneje objavijo v našem glasilu.

Simpozij mladinske sekcije bo v četrtek, 4. oktobra 2018, v popoldanskem času. Razpravljavci lahko svojo udeležbo potrdite do petka, 24. avgusta, na mojca.zadravec@pf.uni-lj.si. Spodaj prilagamo še vabilo na dogodek.

Bodoči študent! Zate smo izbrskali tri članke iz našega arhiva, ki naj ti pomagajo z vprašanjem, ali je pravo res zame. Članki so verjetno starejši od tebe, a vendar uspejo zajeti pomisleke in probleme s katerimi se nekateri srečujemo še danes.

Januarja izide nova številka revije Pamfil, posvečena Kataloniji ter pravnim in moralnim vprašanjem, ki jo obkrožajo. Vodilni domači ter tuji strokovnjaki tako iz pravnega kot tudi drugih področij bodo predstavili svoje poglede na ta pereči izziv sedanjosti.

Prispevke sprejemamo do 15. januarja na nabiralnik@pamfil.si

Rojstni dan

Pamfil praznuje 24 let! Iskreno se zahvaljujemo vsem avtorjem, oblikovalcem in urednikom, ki so ob napornem študiju in službi poskrbeli, da je ostal aktualno in brano glasilo. Njegova prihodnost je odvisna od bodočega sodelovanja študentov, profesorjev in drugih avtorjev, zato vabimo vse, da nam pišete s svojimi predlogi na nabiralnik@pamfil.si

Naslednje leto že okrogla obletnica!