Pravna rešitev 2019

Organizacijski odbor VIII. Prav(n)e rešitve obvešča, da so uradno odprte prijave na letošnje tekmovanje Prav(n)a rešitev. Predtekmovanje bo potekalo 5. 4. 2019 finalni del tekmovanja pa 12. – 13. 4. 2019.

Tekmovalci se bodo tudi letos srečali z zanimivimi civilno in gospodarsko pravnimi vprašanji, ki jih zastavijo predstavniki odvetniških pisarn, pri čemer bodo svoje odgovore najprej predstavili pisno, najboljše ekipe pa bodo svoje odgovore predstavnikom odvetniških pisarn predstavile še ustno.

Vsi člani zmagovalnih ekip bodo za nagrado prejeli enomesečno plačano prakso v eni izmed sodelujočih odvetniških pisarn:

-        Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki, d.o.o.

-        Odvetniška pisarna Jadek & Pensa d.n.o. – O.P.

-        Odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji O.P., d.o.o.

-        Odvetniška Družba Ilić & Partnerji o.p. d.o.o.

-        CMS Reich-Rohrwig Hainz, pravno svetovanje d.o.o.

Rok za prijavo je 3. 4. 2019.

Lepo vabljeni!

Prijavnica in več informacij.

 

Nova številka revije Pamfil

Pri Pamfilu pripravljamo izdajo nove tiskane številke, ki bo izšla v začetku poletnega semestra in bo posvečena Evropski uniji.

Ob prihajajočih volitvah v Evropski parlament želimo namreč v sodelovanju z Evropski parlament Slovenija in njihovo kampanjo Tokrat grem volit
- predstaviti pomen in dosežke EU,
- opozoriti na obstoječe probleme in izzive ter
- poudariti pomen participacije državljanov pri odločanju.

Vse zainteresirane za pisanje članka povezanega z evropsko tematiko vabimo, da nam svoje prispevke posredujejo do 15. februarja 2019.

Za kakršnakoli vprašanja glede prispevkov smo vam na voljo na messengerju oz. preko e-pošte: nabiralnik@pamfil.si.

Filozofija in revolucija

Vabljeni na letošnji Filozofski maraton, ki ga že tradicionalno ob Unescovem svetovnem dnevu filozofije prireja Študentsko filozofsko društvo. Gre za celotedenski sklop predavanj študentov in profesorjev filozofije, ki bodo potekala na Filozofski fakulteti med 12. in 16. novembrom 2018. Osrednja tema letošnjega maratona je Filozofija in revolucija.

Navkljub izpostavljenim političnim konotacijam besede revolucija pa bodo letošnji prispevki raznoliki, saj ne bodo zajemali zgolj modernih koncepcij revolucije kot prekinitve, zareze ali revolucije kot dogodka par excellence, temveč tudi filozofske, sociološke in pravne koncepcije revolucije.

Pridite preverit!

KJE: Filozofska fakulteta

KDAJ: 12. – 16. 11. 2018

Volitve v Študentski svet

KDAJ: Ponedeljek, 5. november.

Vsak študent lahko glasuje za 9 kandidatov.

Študentski svet je kolegijski organ, ki predstavlja in zastopa interese študentov. Sestavlja ga 9 predstavnikov z enoletnim mandatom.

Vsak študent lahko glasuje za do 9 kandidatov, pri čemer je v svet izvoljenih 4 študentje kot predstavniki letnikov in 5 na podlagi števila prejetih glasov.

X. Pitamičevo tekmovanje

Organizacijski odbor X. Pitamičevega tekmovanja obvešča, da je na uradni spletni strani tekmovanja objavljen primer za jubilejno že deseto Pitamičevo tekmovanje študentov prava. Tema letošnjega tekmovanja je začasno zavarovanje premoženja nezakonitega izvora.

Tekmovalci se bodo tudi letos srečali z zanimivimi (ustavno)pravnimi vprašanji, pri čemer bodo svoje odgovore najprej predstavili pisno v memorandum in odgovoru na memorandum, najboljši pa se bodo nato soočili še ustno v okviru simulacije javne obravnave pred ustavnim sodiščem.

Rok za prijavo je 9. 11. 2018.

Lepo vabljeni!

Prijavnica, primer in več informacij na:

http://pitamicevotekmovanjestudentovprava.blogspot.si/