Pogosto zastavljena vprašanja

 
 

+ Kdo lahko piše za Pamfil?

Pri Pamfilu lahko sodelujejo pravniki ter študentje prava, ki gojijo strast do pisanja, raziskovanja pravnih problemov, družbenih izzivov ter predstavljanja tega širšemu občestvu. Beri: ne kompliciramo.

+ Kako objavim na Pamfilu?

Pamfil je revija z dolgoletno tradicijo, zato želimo ohraniti kvaliteto prispevkov, ki so jo dosegle prejšnje generacije. Kljub temu se nam zdi pomembnejše, da vidijo študentje v Pamfilu predvsem spodbudo za razvijanje svojih talentov. Še nikogar nismo zavrnili.
V kolikor imaš že pripravljeno besedilo za članek, ali si šele pri ideji, pošlji email na nabiralnik@pamfil.si. Uredništvo bo prispevek prebralo in ti odgovorilo v najkrajšem možnem času (potrpežljivost med izpitnim obdobjem). Ne pozabi upoštevati potrebnih elementov prispevka.

+ Potrebni elementi prispevka

Vsak prispevek mora biti označen z nekaterimi podatki, da se bralci lažje orientirajo in da olajšamo delo Googlovim algoritmom. Vsak članek potrebuje:

 • naslov
 • ime avtorja (seveda, je lahko objava anonimizirana)
 • izvleček
  Priporočena dolžina je od 100 do 130 besed. Namenjen je hitremu pregledu in iskalnim algoritmom, zato naj, če se da, vsebuje čim več ključnih besed. Glavni namen je seveda predstaviti prispevek in pritegniti bralce. Gre za besedilo, ki se nahaja na strani s članki pod njihovim naslovom.
 • povzetek
  Ni obvezen, a ga priporočamo predvsem za daljše prispevke. Navadno je dolg od šest do dvanajst vrstic.
 • besedilo
 • oznake (agleško tag)
  Od tri do deset ključnih pojmov (lahko so večbesedni).
 • kategorija
  Izberi eno izmed že obstoječih kategorij ali predlagaj novo. Nekatere so že prav klasične.

+ Katere kategorije so že dodane?

Pamfil je skozi svoj dolgoletni obstoj nabral že nekaj klasičnih kategorij pod katera so objavljali študentje:

Hic sunt leones
Intervju
Mundus
Oeconomicus
Tempora mutant
Včeraj danes jutri
demokracija
dies diem docet
interdiscipliniranje
recenzija
stih
teorija in sociologija p.

+ Kje so ostali starejši članki?

Prvi Pamfil je izšel decembra daljnega leta 1993, takrat seveda brez kakršnihkoli digitalnih kopij. Spletno stran smo uspeli napolniti z vsebinami od leta 2011 dalje, to pomeni, da so prispevki med leti 1993 in 2011 dostopni samo v knjižnici Pravne fakultete Univerze v Ljubljani ter v NUK-u. Digitalizacija teh arhivov bo zahtevala velik časovni napor, ki se ga brez spodbude bralcev nismo pripravljeni lotiti. Če si želiš spletnega dostop do starejših številk, pošlji predlog uredništvu.

+ Kako je s komentiranjem?

Pamfil želi spodbuditi diskusijo med študenti, zato je za vsak nov prispevek na voljo komentiranje pod prispevkom za čas dveh tednov od dneva objave. Če želiš rezervirati svoje uporabniško ime, boš moral narediti račun. V kolikor avtor prispevka ne želi komentarjev, jih bomo za njegovo objavo izključili. Prosimo za civilizirano razpravljanje.

 
 

Navodila za avtorje

Uredniški odbor je za avtorje, ki želijo objaviti prispevek v reviji Pamfil pripravil navodila, ki so dostopna s klikom na spodnji gumb:

Piši za revijo Pamfil

Če imaš besedilo že pripravljeno ali pa še rabiš pomoč pri razvijanju ideje, pošlji mail s priponko na nabiralnik@pamfil.si in uredništvo ti bo odpisalo v najkrajšem možnem roku. Kar pogumno.