novice6.png
 

Informativni dnevi

Bodoči študent! Zate smo izbrskali tri članke iz našega arhiva za katere verjamemo, da ti bodo olajšali tvojo veliko odločitev. Čeprav so članki verjetno starejši od tebe, uspejo koristno zajeti pomisleke in probleme s katerimi se srečujejo tudi višji letniki.

Pozabljeno zgodovinsko izročilo, zasl. prof. dr. Janez Kranjc

Verjetno bi danes na svetu le težko našli univerzo ali državo, v kateri se v zvezi s pravnim študijem ne bi srečevali s povsem načelnimi problemi. Podobno kot druge discipline, tako je tudi študij prava prišel do točke, na kateri se je treba opredeliti, ne toliko glede njegove konkretne, kot glede njegove načelne vsebine. 

Zakaj študiram pravo, dr. Miro Cerar

Odgovor na to vprašanje, ki se seveda zastavlja v prvi vrsti študentom pravne fakultete, je mogoče podati le v okviru ustrezne znanstvene tipologije. V nadaljevanju so zato predstavljeni nekateri karakterni vzorci.

Novo orodje pravne logike, Samo Kutoš

Ker je rdeča nit te številke Pamfila (samo)spraševanje o študiju prava in o pravu nasploh, je morda prav, da ta članek začnem tako, da poskušam podati lastno (zasilno) definicijo prava.

Upamo, da z izbiro člankov nismo preveč zgrešili in da uspemo nekatere od vas naslednje leto privabiti k sodelovanju za Pamfil. Vedno smo dostopni na našem mailu (nabiralnik@pamfil.si) in facebook strani.